Etusivu > Yritys > Ajankohtaista

Arkisto

28.7.2023

Avoin työpaikka: Talous- ja HR-päällikkö Tampereelle

Etsimme avainrooliin tulevaisuuden tekijää eläköitymisten johdosta.

Tehtävässäsi vastuullasi on yrityksen koko taloushallinto ja HR-prosessit, toimenkuvaasi kuuluu muun muassa:
  • Osto- ja myyntilaskutus
  • Talouden seuraaminen ja raportointi sekä talousennusteiden tekeminen
  • Luoda kustannus- ja tehokkuusanalyyseja
  • HR-prosessit ja niiden kehittäminen (Rekrytointi, koulutus, työterveys)
Työtäsi teet yrityksen omien ihmisten sekä ulkoisten kumppanien kanssa. Työssä onnistuminen edellyttää tarttuvaa aktiivista otetta. Raportoit toimitusjohtajalle ja muulle johtoryhmälle, jonka jäsen olet.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvan koulutuksen lisäksi huolellista, analyyttistä ja yrittäjähenkistä otetta sekä vähintään 3 vuoden työkokemusta vastaavista työtehtävistä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn kehittyvässä, vakavaraisessa ja vastuullisessa perheyrityksessä.
  • Kehittävän ja kannustavan työyhteisön
  • Kehittyneen talouden seurannan ja raportoinnin, joka mahdollistaa jälleen kehittämisen
  • Mahdollisuuden kehittää osaamistasi kasvavan liiketoiminnan ytimessä
  • Valtaa ja vastuuta, mahdollisuus kehittää omaa toimenkuvaa yrityksessä

Työ alkaa heti tai sopimuksen mukaan.

Hakemukset liitteineen pyydämme toimittamaan 13.8.2023 mennessä sähköpostitse rekry @ tavarataxi.fi

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa toimitusjohtaja Ville Mäkinen, sähköpostitse ville.makinen @ tavarataxi.fi tai puhelimella 010 2714 008 (arkisin)

TavaraTaxi on vakavarainen perheyritys. Keskitymme aikataulua ja tarkkuutta vaativiin pikakuljetuksiin. Meillä on yli 70 000 asiakasta. Toimimme valtakunnallisesti ja tunnuslauseemme on - Tänään perille. Katso lisää www.tavarataxi.fi

24.7.2023

Pikalähtöjä läpi Euroopan

Artikkeli julkaistu Kuljetusyrittäjä-lehdessä 2/2023

Pikakuljettaja TavaraTaxi on aina valmiina palvelemaan – oli kyseessä keikka Suomeen tai Eurooppaan. Toimitusjohtaja Ville Mäkisen mukaan kuljetus- ja logistiikka-alalla pitäisi puhua enemmän siitä, millainen "verorenkaanjälki" yritysten toiminnasta syntyy. Sen merkitys on mittava koko Suomelle.

Logistiikkaratkaisuja tarjoava TavaraTaxi perustettiin yli 30 vuotta sitten, kun ihmisille syntyi tarve entistä nopeampiin tavaravirtoihin. Tampereen ja Helsingin välisestä saman päivän aikaisesta liikenteestä yritys on laajentunut valtakunnalliseksi.

Toimitusjohtaja Ville Mäkisen mukaan tarve ymmärrettiin hyvissä ajoin.

- Isäni Jorma Niemi teki aikaisemmalla urallaan maatalouskonekauppaa ja tarvitsi asiakkailleen varaosien pikakuljetuksia. Silloin meidänkaltaisia toimijoita ei vielä ollut olemassa, hän kertoo.

TavaraTaxi toimii pääsääntöisesti b2b-rajapinnassa eli myy palveluitaan yrityksille. Toiminnalla on laaja valtakunnallinen peitto, ja TavaraTaxin autoja voi nähdä ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Mäkinen kuvaa yrityksen suurimmiksi kilpailueduiksi tehokkaasti optimoidut reitit ja aikataulutuksen.

- Ne säästävät ihmisten aikaa, mutta ovat myös tärkeitä päästövähennyskeinoja, Mäkinen sanoo.

Vastuullisuus on matka, ei päämäärä

TavaraTaxin toiminnassa vastuullisuus tarkoittaa paitsi ympäristövastuuta, myös sosiaalista ja inhimillistä vastuuta.

Mäkiselle on tärkeää, että alalla huomioidaan diversiteetti – eri taustoista tulevat miehet ja naiset – ja työstä maksetaan riittävästi palkkaa.

- Pakettiauton kuljettajan tehtäviin hakeutuu monia työelämänsä aloittavia ihmisiä. Itse liputan riittävän perehdytyksen ja palkkauksen puolesta. Harjoittelut ovat tietysti harjoitteluaikaa, jolloin palkkio on jokaisen oman harkinnan varassa. Jos tehdään itse työtä, se on palkkauksen alaista työtä. Kuljetusala ei ole enää matalapalkka-ala.

Hän muistuttaa, että ilmastopuheiden lisäksi vastuullisuus on paljon muutakin. Yritykset työllistävät ja luovat kasvua koko yhteiskunnalle.

- Enemmän pitäisi puhua siitä, millainen verorenkaanjälki yritysten toiminnasta syntyy. Kuljetusalalla se on suhteessa aika paljon isompi kuin monella muulla toimialalla, hän muistuttaa.

Ympäristökysymyksiin TavaraTaxi vastaa käyttämällä uusiutuvaa dieseliä. Yrityksen ensimmäinen sähköinen pakettiauto palvelee lähiliikenteessä.

- Yhdellä latauksella voi ajaa noin 200 kilometrin matkoja. Sähköinen kuorma-auto meidän tyyppisessä kaupunkien välisessä liikenteessä ei vielä ole mahdollinen. Toimintamatka ja latausinfra on käyttöömme vielä toistaiseksi riittämätön. Ei voi myöskään jättää huomiotta noin kolminkertaista hankintahintaa.

Siirtymä vähäpäästöisiin autoihin on edennyt nopeammin henkilöautojen osalta, ja se myös sokaisee meitä. Pakettiautoluokassa voi käyttää kaupallisia latausasemia, mutta raskaassa kalustossa ihan pieni virta ei riitä. Nykytiedoilla toimintamatka ei ole niissä riittävä.

- Uskon kuitenkin, että teknologisten ratkaisujen osalta Suomessa on paljon saavutettavissa, hän jatkaa.

Hän muistuttaa, että tulevaisuudessa vastuullisuustyö ei ole enää mitään ekstraa, vaan toimivan liiketoiminnan perusedellytys.

- Yhteiskunta muuttuu ja meidän pitää pysyä liikkeessä. Se heijastuu kaikkeen yritystoimintaan. Silloin muutoksetkaan eivät yllätä. Vain taloudellisesti kannattava yritys voi olla vastuullinen.

Koko artikkeli luettavissa https://skal.fi/pikalahtoja-lapi-euroopan/

12.5.2023

TavaraTaxi ja Veho - yhteistyötä kymmenien miljoonien kilometrien kokemuksella.

Artikkeli julkaistu Vehon asiakastarinoissa 12/2022

TavaraTaxi tarjoaa nopeita ja luotettavia kuljetuspalveluita sekä pieniin, että suuriin tarpeisiin. Palvelu toimii 24/7 ympäri maan ja tarvittaessa kuljetuksia tehdään myös ulkomaille. Perheyritys on luottanut alusta asti Mercedes-Benziin ja Vehoon, ja yhteistä taivalta onkin kertynyt jo kymmeniä miljoonia kilometrejä.

TavaraTaxi perustettiin vuonna 1992 Hämeen TavaraTaxi -nimellä. Internetin myötä paitsi tiedon myös tavaroiden liikkuminen oli nopeutunut, ja juuri siihen tarpeeseen yrityksen perustaja Jorma Niemi halusi vastata. Nykyisen toimitusjohtajan eli Jorman pojan Ville Mäkisen mukaan palvelun nopeus ja luotettavuus ovat aina olleet kaiken perusta.

-Meillä aikataulut määräytyvät enemmän kellon kuin kalenterin mukaan, koska ydintoimintaamme on nimenomaan saman päivän aikana kuljettaminen. Kuljetukset tapahtuvat joko meidän päivittäisellä reittiliikenteellä tai pikalähtöpalvelulla. Jos esimerkiksi Jyväskylässä asiakas tarvitsee vaikkapa jotain varaosaa, jota löytyy sillä hetkellä vain Helsingistä, me toimitamme sen perille muutamassa tunnissa, Ville Mäkinen esimerkittää.

TavaraTaxi on alusta asti luottanut Mercedes-Benziin ja Vehoon. Myös nykyinen n. 50 ajoneuvon kalusto koostuu pelkästään Mercedeksistä eli Vitoista, Sprintereistä ja Actroksista. Jo 30 vuotta kestänyt yhteistyö on synnyttänyt varmuuden siitä, että kaikki toimii.

-Meillä on tällä hetkellä n. 70 000 asiakasta. Ajokilometrejä kertyy vuodessa yhteensä n. 4 miljoonaa. Näillä määrillä on selvää, että vaatimuksemme sekä autojen että niiden myynti- ja huoltopalveluiden osalta on todella korkea. Mercedes-mallisto tarjoaa meille laadukkaan ja luotettavan ratkaisun kaikkiin tarpeisiin. Veho puolestaan varmistaa, että pyörämme pyörivät kaikissa tilanteissa. Heillä niin palvelut, asiantuntijuus, kattava huoltoverkosto kuin asennekin ovat viimeisen päälle kunnossa, Mäkinen sanoo.

Kuljetuksia myös täyssähköisellä eVitolla

TavaraTaxi tekee kuljetuksia myös kaupunkien sisällä. Yrityksessä on ymmärretty, että sähköinen liikkuminen on paitsi tulevaisuutta myös tätä päivää, ja varsinkin juuri kaupunkikuljetuksissa täyssähköauto on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Mäkisen mukaan TavaraTaxilla on pelkästään positiivisia kokemuksia eVitostaan.

-Keskimääräiset kuljetusmatkamme ovat n. 600 km. Kaupunkien sisäisissä ajoissa se on kuitenkin vähemmän, ja niihin eViton toimintamatka yhdellä latauksella riittää hyvin. Pääsääntöisesti lataaminen hoituu latauspisteessä työpäivän päätteeksi, mutta toki päivän aikana saisi tarvittaessa ladattua lisää kilometrejä vaikka ruokatunnin aikana. Kuljettajat tykkäävät auton mukavuudesta, hiljaisuudesta ja siitä, ettei ajaminen tuota päästöjä. Tottakai taloudellisuudellakin on iso merkitys. Varmaa on, että sähköinen kalustomme tulee tulevaisuudessa kasvamaan.

Koko artikkeli luettavissa https://www.vehotrucks.fi/uudet-autot/asiakastarinat/tavarataxi/

13.4.2023

Kehitymme ja kasvamme - Katso avoimet työpaikat

Luovutustilaisuudessa oli TavaraTaxin toimitusjohtaja Ville Mäkinen ja Vehon asiakkuuspäällikkö Jere Ruotsalainen.

Luovutustilaisuudessa oli TavaraTaxin toimitusjohtaja Ville Mäkinen ja Vehon asiakkuuspäällikkö Jere Ruotsalainen.

Palveluidemme takana on osaava joukko ihmisiä, nyt etsimmekin joukkueeseemme vahvistuksia. Nyt etsimme erityisesti autonkuljettajia Vantaalle, Tampereelle ja Pieksämäelle.

Käy katsomassa lisää avoimista työpaikoitamme TavaraTaxi työpaikkana ja hae Rekrylomake

Jos haluat olla osa vauhdikasta joukkuettamme, voit myös jättää avoimen hakemuksen.

Toimintamme keskiössä on jatkuva kehittyminen. Olemme jälleen tehneet mittavia investointeja kalustoon. Kalustomme kasvoi kahdella uudella Mercedes-Benz Sprinterillä ja Actrosilla.

13.3.2023

TavaraTaxi on luotettava kumppani myös vastuullisuuden näkökulmasta.

TavaraTaxin hiilineutraalit palvelut

Toimimme ystävällisesti myös luonnon kannalta. Vastuullisuus on toimintamme perusta ja minimoimme toiminnastamme syntyviä päästöjä eri tavoilla. Haluamme olla luotettava kumppani myös vastuullisuuden näkökulmasta. Toiminnastamme syntyy väistämättä hiilijalanjälkeä ja sen pienentämiseksi toimimme laajasti.

Vihreä TavaraTaxi palveluihin kuuluu mm. tilauskohtaisesti hiilijalanjälkiraportti. Lähiliikenteessä voimme palvella sähköllä. Sähköisen TavaraTaxin sähkö tuotetaan uusiutuvana vesivoimana. Pitkänmatkan reittiliikenteessä hyödynnämme osassa kalustoamme Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä, jonka co2 päästöt on 90% dieseliä pienemmät. Jäljellejäävien päästöjen kompensointi on myös kauttamme mahdollista.

Katso lisää TavaraTaxin vihreästä polusta tai kysy asiantuntijoiltamme.

8.3.2023

TavaraTaxi Innight mahdollistaa tehokkaan startin työpäivään.

Pikakuljetusyhtiö ei lepää koskaan. Käytämme vuorokauden tunnit tehokkaasti hyväksi ja sen haluamme mahdollistaa asiakkaillemme.

Iltapäivällä ja illalla noudetut lähetykset yhdistellään samaan suuntaan lähteviin autoihin. Tehokas tuotantojärjestelmämme mahdollistaa erityisen myöhäiset noutoajat jopa 20:00 jälkeen ja toimitukset ennen 07:00 suureen osaan valtakuntaa.

Kun Kymmenen Uutisten alkutunnus ilmestyy televisioihin starttaavat TavaraTaxit tienpäälle. Jokainen yö ajamme Suomen teillä tuhansia kilometrejä ja käymme sadoilla asiakkailla. TavaraTaxi Innight -kyydissä kulkevat kaikki lähetykset varaosista näytteisiin.

Sujuva varaosalogistiikka on meille erityisen tärkeää. Avainhallinta on osa TavaraTaxi Innight -palvelua.  Yöjakelu suoraan työkohteisiin mahdollistaa asentajan työskentelyn välittömän aloittamisen. Yöjakeluun voidaan yhdistää myös erilaisia lisäpalveluita kuten esimerkiksi palautuslogistiikka tai kuljetuspakkausratkaisu.

Kun tarvitset sujuvaa yöjakeluratkaisua ota yhteyttä valtakunnalliseen tilauskeskukseemme 0100 6100 ja pyydä asiantuntijamme kartoituskäynnille.

27.1.2023

Räätälöity logistiikkaratkaisu tehostaa liiketoimintaa.

Sujuva logistiikka on tehokkaan liiketoiminnan perusta. Kun tehostetaan toimintaa, on luovuttava joistakin vanhoista toimintamalleista. Logistiikka-asiantuntijamme uskaltavat haastaa vakiintuneita toimintatapoja ja tuoda prosessisuunnitteluun uusia näkökulmia. 

Kaiken toiminnan perusta on tavoite tuottaa lisäarvoa. Logistiikkaratkaisun määrittely tehdään tehokkaasti ja tavoitteena on aina pyrkiä ymmärtämään loppuasiakkaan tarpeita. Tehokas toimitusketjun hallinta (Supply Chain Management SCM) on kaikkien etu. 

Asiantuntijapalveluiden lisäksi meiltä löytyy monipuolinen logistiikkatuotanto. Olipa tarve palveluvarastolle, noutopisteille tai tehokkaalle kuljetusjärjestelmälle, me toteutamme! 

Räätälöidään Teille oma logistiikkaratkaisu, ota yhteys 0100 6100 tai lähettämällä yhteydenottopyyntö.

Avainsanat: Logistiikkaratkaisu Toimitusketju hallinta Supply Chain Management SCM Logistiikka-asiantuntija

16.1.2023

TavaraTaxin yritysfilmi on julkaistu

Kuvasimme viime syksynä laajasta toiminnastamme yritysfilmin. Yritysfilmillä halusimme juhlistaa TavaraTaxin 30-vuotiasta taivalta. Video on nähtävissä youtube -kanavallamme. Kanava kannattaa ottaa seurantaa tulemme kertomaan sielläkin TavaraTaxin matkasta.

TavaraTaxin youtube -kanava