Etusivu > Yritys > Ajankohtaista

TavaraTaxi ja Veho - yhteistyötä kymmenien miljoonien kilometrien kokemuksella.

12.05.2023

Artikkeli julkaistu Vehon asiakastarinoissa 12/2022

TavaraTaxi tarjoaa nopeita ja luotettavia kuljetuspalveluita sekä pieniin, että suuriin tarpeisiin. Palvelu toimii 24/7 ympäri maan ja tarvittaessa kuljetuksia tehdään myös ulkomaille. Perheyritys on luottanut alusta asti Mercedes-Benziin ja Vehoon, ja yhteistä taivalta onkin kertynyt jo kymmeniä miljoonia kilometrejä.

TavaraTaxi perustettiin vuonna 1992 Hämeen TavaraTaxi -nimellä. Internetin myötä paitsi tiedon myös tavaroiden liikkuminen oli nopeutunut, ja juuri siihen tarpeeseen yrityksen perustaja Jorma Niemi halusi vastata. Nykyisen toimitusjohtajan eli Jorman pojan Ville Mäkisen mukaan palvelun nopeus ja luotettavuus ovat aina olleet kaiken perusta.

-Meillä aikataulut määräytyvät enemmän kellon kuin kalenterin mukaan, koska ydintoimintaamme on nimenomaan saman päivän aikana kuljettaminen. Kuljetukset tapahtuvat joko meidän päivittäisellä reittiliikenteellä tai pikalähtöpalvelulla. Jos esimerkiksi Jyväskylässä asiakas tarvitsee vaikkapa jotain varaosaa, jota löytyy sillä hetkellä vain Helsingistä, me toimitamme sen perille muutamassa tunnissa, Ville Mäkinen esimerkittää.

TavaraTaxi on alusta asti luottanut Mercedes-Benziin ja Vehoon. Myös nykyinen n. 50 ajoneuvon kalusto koostuu pelkästään Mercedeksistä eli Vitoista, Sprintereistä ja Actroksista. Jo 30 vuotta kestänyt yhteistyö on synnyttänyt varmuuden siitä, että kaikki toimii.

-Meillä on tällä hetkellä n. 70 000 asiakasta. Ajokilometrejä kertyy vuodessa yhteensä n. 4 miljoonaa. Näillä määrillä on selvää, että vaatimuksemme sekä autojen että niiden myynti- ja huoltopalveluiden osalta on todella korkea. Mercedes-mallisto tarjoaa meille laadukkaan ja luotettavan ratkaisun kaikkiin tarpeisiin. Veho puolestaan varmistaa, että pyörämme pyörivät kaikissa tilanteissa. Heillä niin palvelut, asiantuntijuus, kattava huoltoverkosto kuin asennekin ovat viimeisen päälle kunnossa, Mäkinen sanoo.

Kuljetuksia myös täyssähköisellä eVitolla

TavaraTaxi tekee kuljetuksia myös kaupunkien sisällä. Yrityksessä on ymmärretty, että sähköinen liikkuminen on paitsi tulevaisuutta myös tätä päivää, ja varsinkin juuri kaupunkikuljetuksissa täyssähköauto on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Mäkisen mukaan TavaraTaxilla on pelkästään positiivisia kokemuksia eVitostaan.

-Keskimääräiset kuljetusmatkamme ovat n. 600 km. Kaupunkien sisäisissä ajoissa se on kuitenkin vähemmän, ja niihin eViton toimintamatka yhdellä latauksella riittää hyvin. Pääsääntöisesti lataaminen hoituu latauspisteessä työpäivän päätteeksi, mutta toki päivän aikana saisi tarvittaessa ladattua lisää kilometrejä vaikka ruokatunnin aikana. Kuljettajat tykkäävät auton mukavuudesta, hiljaisuudesta ja siitä, ettei ajaminen tuota päästöjä. Tottakai taloudellisuudellakin on iso merkitys. Varmaa on, että sähköinen kalustomme tulee tulevaisuudessa kasvamaan.

Koko artikkeli luettavissa https://www.vehotrucks.fi/uudet-autot/asiakastarinat/tavarataxi/

« Takaisin