Etusivu > Yritys > Ajankohtaista

TavaraTaxi kulkee vihreää polkua

10.03.2014

Ekologisuus on tärkeä osa tehokkuutta.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Neste Oil Oyj valitsivat viimevuonna TavaraTaxin Litra päivässä Kummiyritykseksi. Lupasimme kertoa kaksivuotiskautemme aikana toimenpiteistämme kestävän kehityksen edistämiseksi. Johtaja Ville Mäkinen kertoi vihreän polun toimista Kuljetusyrittäjä-lehden numerossa 1/2014.

Kysymys: Millaisia ennakoivan tai ylläpitävän huollon toimia kalustollenne tehdään ja vaikuttavatko nämä toimet esimerkiksi energiatehokkuuteen? Jos vaikuttavat, niin miten?

Esimerkiksi ilmansuodattimen oikea-aikainen vaihto vaikuttaa kokemuksiemme mukaan merkittävästi polttoaineen kulutukseen. Venttiilien säädöt ja renkaiden paineet ovat myös merkittäviä tekijöitä energiatehokkuuden saavuttamiseksi, Johtaja Ville Mäkinen, TavaraTaxista kertoo. Meillä huollot suunnitellaan siten, että huollettava auto on mahdollisimman vähän aikaa pois liikenteestä. Huolloissa korostuu pitkä yhteistyömme Vehon kanssa, he informoivat meitä jos on tarvetta poiketa normaalista huolto-ohjelmasta. Tällä toimintamallilla ehkäistään remonttitarvetta, jatkaa Mäkinen.

Kysymys: Mikä merkitys energiatehokkuudella ja ympäristöasioilla on yhteistyökumppaneiden valinnassa?

Energiatehokkuus on yleensä merkki siitä, että asiat tehdään kerralla oikein. Kun asiat tehdään kerralla oikein ja laadukkaasti, on tekemisen tulos optimaalinen. Meillä TavaraTaxissa ei ole aikaa tehdä asioita moneen kertaan emmekä voi tätä ”sinnepäin –tekemistä” sallia yhteistyökumppaneiltammekaan. Merkitys on siis suuri, yhteistyökumppanin tehokkuus realisoituu tyytyväisyytenä, Ville Mäkinen kertoo. Ympäristön kunnioittaminen niin, että arvo on viety konkreettiseen tekemiseen, on meille tärkeä mittari yhteistyökumppanin tasosta. Tänään kun moniin kuluttamiimme palveluihin ja hyödykkeisiin on olemassa vaihtoehtoinen tarjoaja, on ympäristön kunnioittaminen meille tärkeä mittari kumppanin valinnassa. Ympäristöarvojen eteen ei voi tehdä työtä jos perusasiat eivät ole kunnossa, Mäkinen toteaa.

« Takaisin